Przepis wypatrzony w "Sielskim Życiu", zmodyfikowany.
Składniki:
Spód:
- 200 g mąki pszennej
- 50 g posiekanych drobno płatków migdałów
- szczypta soli
- 75 g cukru trzcinowego
- 1 jajko
- 150 g masła
Masa serowa:
- 4 jajka
- 800 g twarogu
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 150 g cukru
- szczypta soli
Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy żółtka z twarogiem, budyniem i cukrem (można mikserem). Z białek z dodatkiem soli ubijamy sztywną pianę, delikatnie dodajemy ją do masy serowej.
Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o wym. 30x20 cm, układamy na blaszce. Wylewamy na ciasto masę serową. Sernik pieczemy ok. 45 - 55 min w temp. 170 stopni, po 20 minutach przykrywamy go folią aluminiową. Studzimy w uchylonym piekarniku.
Na przestudzonym serniku układamy plasterki brzoskwiń.
Smacznego! :)
Una delicia de pastel…irresistible,abrazos y saludos.
OdpowiedzUsuńsernik wygląda doskonale :) a zdjęcia mnie zachwycają :)
OdpowiedzUsuńKolejny przepis do podrzucenia mojej Mamie, jako fance wszelakich serników i serowych wypieków:)
OdpowiedzUsuńOO tak. Lubię takie słodkie i szybkie przepisy :) Muszę koniecznie wypróbować, bo na zdjęciach wygląda przepięknie :)!!!
OdpowiedzUsuńPyszny letni sernik:) Z chęcią byśmy zjadły:)
OdpowiedzUsuńRosita Vergas - Muchas gracias, saludo!
OdpowiedzUsuńŁucja - Dziękuję kochana :)
agateq - Podrzuć, podrzuć :)
Kulinarna Fuzja - Bardzo mi miło, dziękuję pięknie! :)
basjula - Częstujcie się :)